Missie, visie en beleid

Bibliotheek Salland is een laagdrempelige, publieke voorziening die mensen helpt bij hun persoonlijke ontwikkeling teneinde hun de kans te bieden volwaardig en zelfstandig aan de samenleving deel te nemen. De bibliotheek is ook een ontmoetingsplaats waar mensen terecht kunnen om te ontspannen, te leren, zich te informeren en kennis, ervaring en interesses met elkaar te delen.

De bibliotheek opereert vanuit een onafhankelijke positie, is toegankelijk voor iedereen en stelt in alles wat zij doet het ontwikkelingsperspectief van mensen centraal. Daarbij werkt zij samen met lokale partners, het bibliothekennetwerk en de gemeenschap. De bibliotheek draagt daarmee bij aan het welzijn van het individu en de (kennis)samenleving als collectief.

Bestuur en Personeel

Raad van Toezicht

• Dhr. D. Webbink (voorzitter)
  • Dhr. S. Rademaker (secretaris, pl. vz.)
  • Dhr. H. Zijm
  • Mw. T. Hendriks
  • Dhr. T. van Wijngaarden

Directeur-bestuurder

• Sabine Tielenius Kruythoff

Personeel en vrijwilligers

• 27 personeelsleden
  • 173 vrijwilligers
  • 152 taalcoaches

ANBI

De Bibliotheek Salland is door de Belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat we ons als Bibliotheek nagenoeg geheel inzetten voor het algemeen belang. Dit betekent onder meer dat giften aftrekbaar zijn voor de belasting. Bibliotheek Salland maakt de gegevens en documenten openbaar zoals vastgesteld is in de Governance Code Cultuur. Op de website van de Belastingdienst kan je meer lezen over wat een ANBI is.

Statutaire naam: Stichting Bibliotheek Salland
KvK nummer: 76903869

Creatieve programmamaker/ ontwikkelaar

Kun jij onze doelgroep verleiden gebruik te maken van ons aanbod aan workshops? Wij zoeken een creatieve, ondernemende collega die educatief aanbod gaat ontwikkelen en onder de aandacht brengen.

Programmamaker/ ontwikkelaar

Je bedenkt nieuwe lessen en cursussen op het gebied van basisvaardigheden en digitale vaardigheden. We zoeken een initiatiefrijke programmamaker die kwetsbare doelgroepen in de samenleving begrijpt en kan benaderen.

Uitvoerend producent Leven lang ontwikkelen

Jij regelt alles wat nodig is om de cursussen in de Bibliotheek Salland perfect te laten verlopen. Als uitvoerend producent Leven lang leren en ontwikkelen ben je de onmisbare denker-doener voor ons educatief aanbod.

Lid Raad van Toezicht

In de Raad van Toezicht houd je het beleid en de gang van zaken in de Bibliotheek in de gaten. De Raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de directeur-bestuurder.

Werken bij de Bibliotheek

Op www.werkenbijrijnbrink.nl vind je alle vacatures bij Bibliotheek Salland en andere bibliotheken in Overijssel en Gelderland.

Meer weten over onze organisatie? Neem gerust contact op.