Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 18)

 • Nieuwe studie-/werkplekken in Olst Bekijk details

  27 september 2023

  Het Holstohus, ook thuisbasis van de Bibliotheek Salland in Olst, beschikt sinds kort over een aangenaam ingerichte ruimte waar scholieren, studenten, flexwerkers en zzp’ers gratis gebruik van kunnen maken. Deze ruimte is mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking tussen ut Huus en Bibliotheek Salland.

 • Week van lezen en schrijven Bekijk details

  8 september 2023

  In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak kunnen zij daardoor ook niet goed omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Tijdens de Week van lezen en schrijven (vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 september) roept Stichting Lezen en Schrijven buurthuizen, bibliotheken, gemeenten, scholen en maatschappelijke organisaties op om in actie te komen tegen laaggeletterdheid. Bibliotheek Salland neemt ook dit jaar weer deel aan de themaweek.

 • Nieuwe openingstijden Bekijk details

  22 augustus 2023

  Vanaf maandag 4 september gelden in de vestigingen van de Bibliotheek Salland nieuwe openingstijden. Nieuw: Raalte is nu ook open op maandag. Op maandag en vrijdag zijn we open tot half 8 's avonds. In Wijhe blijven de openingstijden hetzelfde.

 • Verkoop jeugdboeken Bekijk details

  12 juli 2023

  Alleen in Raalte: verkoop jeugdboeken. Vul een hele tas voor € 3,–!

 • Vakantielezen Bekijk details

  11 juli 2023

  Hoi! Ga je mee op reis? Deze zomer is de Bibliotheek jouw reisleider. Met Vakantielezen beleef je samen een spannend avontuur!

 • Raad jij het boek? Bekijk details

  3 maart 2023

  Raad jij het boek? Ontdek jij het mysterie van het ingepakte boek? Vind de woorden, raad welk boek er ingepakt is en maak kans op een boekenbon t.w.v €20!

 • Hulp bij belastingaangifte Bekijk details

  24 februari 2023

  Vanaf 1 maart kunt u uw belastingaangifte van 2022 indienen.

 • Wilde robots en coderupsen Bekijk details

  19 februari 2023

  In de voorjaarsvakantie zijn er in alle vestigingen van de Bibliotheek Salland leuke activiteiten voor kinderen.

 • Lokale Voorleeskampioenen Bekijk details

  10 februari 2023

  De Bibliotheek Salland organiseert jaarlijks lokale finales van de Nationale Voorleeswedstrijd in de gemeentes Ommen, Olst-Wijhe en Raalte om het leesplezier voor kinderen in groep 7 en 8 te vergroten. Schoolkampioenen lezen hun favoriete fragment voor en delen zo hun boekentip met de andere deelnemers én hun enthousiaste supporters. De plezierige spanning van het wedstrijdelement maakt de ervaring onvergetelijk voor de deelnemers.

 • Nationale Voorleesdagen 2023 Bekijk details

  13 januari 2023

  Voorleesdagen in de bieb – Vanaf woensdag 25 januari staat Nederland een week lang in het teken van voorlezen. Op allerlei manieren en op zo veel mogelijk plekken vragen we aandacht voor voorlezen. Want voorlezen maakt je leuker! De Bibliotheek Salland organiseert de hele week activiteiten.

Paginanavigatie