Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 33)

 • Jaarverslag 2023 Bekijk details

  5 juni 2024

  Midden in al die technologische vooruitgang blijft de menselijke maat het belangrijkste! Die woorden uit het voorwoord van het jaarverslag 2023 van de Bibliotheek Salland raken de kern van wat we doen. Wat gebeurde er allemaal in 2023? Lees het jaarverslag online!

 • Opening Raalte Bekijk details

  5 juni 2024

  Afgelopen vrijdag was het zover: de feestelijke opening van onze vernieuwde bibliotheek in Raalte. Onder het genot van een hapje, drankje en vele activiteiten, hebben we met inwoners, samenwerkingspartners en collega's stilgestaan bij dit mooie moment.

 • Nederlands leren onder werktijd Bekijk details

  29 april 2024

  Vier buitenlandse werknemers van twee bedrijven uit Raalte kregen taalles op de werkvloer. Een vrijwilliger van het Taalpunt kwam langs om de lessen te geven.

 • Twee vacatures Bekijk details

  16 april 2024

  Team Jeugd van Bibliotheek Salland zoekt twee programmamedewerkers: een verbindende adviseur en een leesbevorderaar.

 • Mooi da’j d’r bint! Bekijk details

  25 maart 2024

  De bibliotheek in Raalte is weer open! Vier weken duurde de sluiting, omdat er werd verbouwd. Voor lezers, leners en bezoekers is het wachten helemaal de moeite waard! Op maandag 25 maart om 9.00 uur opende de bibliotheek in Raalte opnieuw haar deuren. Binnen ligt een prachtige nieuwe vloer, er is een nieuwe activiteitenruimte gebouwd en het nieuwe Jeugdplein is klaar voor gebruik.

 • De stoel van Herman Bekijk details

  25 maart 2024

  Deze stoel in de helemaal vernieuwde bibliotheek in Raalte is gemaakt met veel liefde, door Herman.

 • Biebzwemmen bij zwembad Carrousel Bekijk details

  6 maart 2024

  Basisschoolleerlingen in Ommen gaan in de twee weken vanaf maandag 11 maart iets bijzonders beleven: biebzwemmen! Tijdens een leuke activiteit in Zwembad Carrousel worden de kinderen ondergedompeld in de verhalen, duiken ze in de letters en spartelen ze rond door de informatie.

 • Vreemde mail ontvangen? Bekijk details

  8 februari 2024

  Oeps. Op donderdag 8 februari ontvingen door een technische fout veel leden van de Bibliotheek Salland een e-mailbericht met de boodschap: ‘Welkom bij de Bibliotheek!’ In het bericht staan tips voor nieuwe gebruikers. De e-mail is per ongeluk naar allemaal mensen gestuurd die allang lid zijn. Er wordt gewerkt aan de oplossing van het probleem. Onze excuses!

 • Hub in bibliotheek Olst geopend Bekijk details

  5 februari 2024

  In de bibliotheek in Olst staat sinds kort een hub. In deze geluidsdichte cabine kunnen maximaal 4 mensen overleggen of rustig werken. Iedere bezoeker van de bibliotheek mag de hub gebruiken. Afgelopen vrijdag werd de hub feestelijk geopend.

 • Quinten en Fleur zijn Raalter voorleeskampioenen! Bekijk details

  2 februari 2024

  Tijdens de Voorleeswedstrijd tussen zeventien schoolkampioenen uit de gemeente Raalte zijn Fleur Hartgers en Quinten Span uitgeroepen tot kampioenen van de gemeente Raalte. Later deze maand mogen zij de gemeente vertegenwoordigen in de regionale finale, met kans om uiteindelijk De Nationale Voorleeskampioen 2024 te worden.

Paginanavigatie