Nieuws

 • Vacature lid Raad van Toezicht Bekijk details

  21 september 2022

  Stichting Bibliotheek Salland zoekt een nieuw lid voor de Raad van Toezicht. In de Raad van Toezicht houd je het beleid en de gang van zaken in de Bibliotheek in de gaten. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies, vergadert vijfmaal per jaar en houdt daarbij altijd het maatschappelijk belang van de Bibliotheek in het oog.

 • Jaarverslag 2021 Bekijk details

  19 september 2022

  Hoeveel boeken werden er vorig jaar uitgeleend? Spoiler alert: het zijn er meer dan driehonderdduizend! En daar begint het nog maar, met al die interessante dingen die er te vertellen zijn over het werk van de Bibliotheek Salland in 2021. Lees ons jaarverslag!

 • Zomerlezen 2022 Bekijk details

  12 juni 2022

  Heel veel Nederlanders geven aan dat ze graag willen lezen, alleen komt het er niet van. Gelukkig is er de zomer. Dan is er tijd. In de tuin, op het strand, aan het zwembad en – als het meezit – in de vliegtuigstoel.

 • Fay en Deslin winnen de regionale voorleeswedstrijd! Bekijk details

  12 juni 2022

  Fay Gerfen van basisschool Shalom uit Vriezenveen en Deslin Prudencia van basisschool De Vlinder uit Hardenberg hebben de regionale voorleeswedstrijd in Ommen gewonnen. Dit was een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen nu op 7 april de regio vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht worden zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2022!

 • Vacature Taalpuntcoördinator-docent Bekijk details

  30 mei 2022

  Ga jij de laaggeletterdheid in onze regio aanpakken? De Bibliotheek Salland is op zoek naar een Taalpuntcoördinator/-docent voor 14 uur per week.

 • Boekenverkoop Bekijk details

  3 april 2022

  Wie kan er ooit zeggen dat hij genoeg boeken heeft? Nou dan. Grijp nu je kans, want de verkoop van afgeschreven boeken is weer begonnen.