Ontdekken & Onderzoeken

Collectie

Voor lezers die verdieping zoeken. Met je bibliotheekpas heb je toegang tot een schat aan wetenschappelijke en vaktijdschriften in de meest uiteenlopende vakgebieden. Daarnaast heb je toegang tot wetenschappelijke boeken, en gedigitaliseerde kranten en boeken.

Logos verdiepende bronnen

Hoe werkt het?

  1. Kies

    een database met de verdieping van jouw keuze 

  2. Login

    met je bibliotheekpas op de database van je keuze

  3. Zoek

    in de zoekmachine een interessant tijdschrift of vakblad


Onderzoeken

Miljoenen teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften.

 

 

 

Naar Delpher

Meer uitleg over Delpher

Via Worldcat Discovery kun je wetenschappelijke boeken lenen die je eigen Bibliotheek niet heeft. Je vindt hier boeken van universiteits-bibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Alle boeken die in Nederland beschikbaar zijn, kun je lenen. 

Naar Worldcat

Een schat aan wetenschappelijke tijdschriften en andere publicaties. Alle denkbare vakgebieden, zoals "History" en "Science", maar ook "DIY - Hobbies and Crafts" zijn grotendeels full-text beschikbaar. 
 

Naar EBSCO

Nederlandstalige medische vakbladen over bijvoorbeeld psychologie en sociale wetenschappen. Ook zijn er een zevental naslagwerken over de zorg opgenomen.
 

 

Naar Springer

Krantenarchieven van o.a. Financial Times, the Economist en Times zijn te raadplegen. In Gale Reference Complete vind je digitale tijdschriften en publicaties, literatuur en andere primaire bronnen. 

 

Naar Gale


Literatuur, erfgoed en cultuur

DBNL

Wil je iets opzoeken over de Nederlandse letterkunde, taalkunde of cultuurgeschiedenis? DBNL herbergt een schat aan informatie.

Naar DBNL

Digitale etalages

Van energie tot architectuur, van muziek tot geschiedenis. Onze digitale etalages zijn speciale themawebsites, bedoeld om jou te inspireren. Voor verdieping, verbreding en achtergronden.

Naar Digitale etalages

Eregalerij

De eregalerij staat vol iconen uit de Nederlandse literatuur. Van Multatuli tot Vestdijk. Duik in de achtergrondinformatie, biografieën en originele teksten.

Naar Eregalerij


Kijk & vergelijk