Digidingen-desk

Speciaal voor jongeren

Terug naar Jongeren 12-18 jaar

Vanaf je 14e jaar krijg je te maken met verschillende digitale zaken die je moet regelen met de overheid en andere organisaties. Op de Digidingen-desk staat alles overzichtelijk bij elkaar.

Maak gebruik van de regelingen die er voor jou zijn

Hoe vraag je een DigiD, basisbeurs of zorgtoeslag aan? En vooral: hoe voorkom je dat je al vanaf je 18e jaar schulden opbouwt, als je niet weet dat er een teruggaveformulier inkomstenbelasting bij een bijbaantje bestaat.

De Digidingen-desk ondersteunt jongeren bij de omgang met diensten van de digitale overheid en andere zakelijke organisaties. Zo kun jij je digitale vaardigheden vergroten en gebruiken!

Wat is de Digidingen-desk

Deze website heeft eenvoudige achtergrondinformatie, stappenplannen, instructiefilmpjes en concrete tips voor hulp. De site is gericht op jongeren, maar bevat ook informatie voor ouders en professionals, die zo jongeren waar nodig kunnen ondersteunen.

De informatie op de site is onderverdeeld in 12 thema's: DigiD, loonheffing bijbaan, ID-kaart en paspoort, rijbewijs, studentenreisproduct, studiefinanciering, bank- en geldzaken, zorgverzekering, zorgtoeslag, donorregister, huurtoeslag en administratie.


Andere websites met handige informatie

NIBUD Scholierenpagina

Checklist 18 jaar worden

Website 18ennu