BoekStart voor baby's

Veel mensen denken dat baby's aan voorlezen niet zoveel hebben. Ze zijn daar nog te klein voor. Klopt niet! Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat voorlezen juist heel goed is voor de allerjongste kinderen. Het heeft een groot effect op de taalontwikkeling van ieder kind.

Samen boekjes kijken, plaatjes benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, is bovendien enorm gezellig en versterkt zo de band tussen ouder en kind.

Het Boekstartkoffertje

Alle ouders van baby's krijgen 4 tot 7 maanden na de geboorte op het consultatiebureau een waardebon. Met deze bon kunnen ze in de bibliotheek een gratis BoekStart-pakket afhalen. Dit pakket is een koffertje met een paar prentenboeken en informatie over voorlezen.

In de bibliotheek

Omdat het lidmaatschap van de bibliotheek gratis is tot 18 jaar, kan de baby meteen lid worden. Op de pas van het kindje kunnen de ouders dan telkens nieuwe boekjes komen lenen. Op de jeugdafdeling van de Bibliotheek hebben we een prachtige verzameling prentenboeken voor baby's van 0 tot 2 jaar. Zo kunnen mama's en papa's voorlezen met zo veel mogelijk afwisseling. De medewerkers van de bibliotheek staan altijd klaar voor advies en tips over het voorlezen aan baby's. Tip: kom ook eens (met je kleintje) naar het Mamacafé.

Meer weten?

Kom gerust eens langs in de Bibliotheek! Ook op www.boekstart.nl is de nodige info te vinden.

BoekStart voor Baby's is een landelijk leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby's. Het programma en de uitvoering hiervan is een samenwerking tussen de Bibliotheek, de Gemeente, GGD Twente en consultatiebureaus.