VoorleesExpress

Jeugd & Jongeren

De VoorleesExpress is een programma gericht op kinderen die op het gebied van taal een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vrijwilligers lezen kinderen 20 weken lang thuis voor.

Dit stimuleert de taalontwikkeling van kinderen, verrijkt de taalomgeving in huis en brengt mensen met elkaar in contact. De VoorleesExpress wil voor kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal het verschil maken om later goed te kunnen meekomen in de samenleving.

Voor gezinnen

De VoorleesExpress helpt gezinnen om de taalontwikkeling van hun kinderen (van 2,5 tot en met 12 jaar) te stimuleren. Pedagogisch medewerkers, leerkrachten of logopedisten kunnen een gezin met toestemming van de ouders bij de Bibliotheek Salland aanmelden voor de VoorleesExpress.

Ook kunnen gezinnen zichzelf aanmelden. Dit doen ze in overleg met bijvoorbeeld de leerkracht of de bibliotheek.

Meld een gezin aan

Voorlezer worden

Een vrijwillige voorlezer komt twintig keer bij een gezin thuis en maakt de kinderen en ouders enthousiast over (interactief) voorlezen, boeken en verhalen. Ook maakt het gezin kennis met de mogelijkheden en het aanbod van de Bibliotheek. 

Wil je vrijwilliger worden bij de VoorleesExpress? Meld je dan via de knop hieronder.

Word voorlezer

Meer informatie

VoorleesExpress in de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Ommen wordt uitgevoerd door de Bibliotheek Salland. Voor vragen of aanmelding kun je contact opnemen met voorleesexpress@bibliotheeksalland.nl of bel projectleiders Jannet Nijerees en Jolyn van Egmond, 085 760 61 80

Mail ons