Biebzwemmen bij zwembad Carrousel

Gepubliceerd op: 6 maart 2024 19:48

Basisschoolleerlingen in Ommen gaan in de twee weken vanaf maandag 11 maart iets bijzonders beleven: biebzwemmen! Tijdens een leuke activiteit in Zwembad Carrousel worden de kinderen ondergedompeld in de verhalen, duiken ze in de letters en spartelen ze rond door de informatie.

‘In de klas, waar kinderen moeten leren, zitten kinderen heel veel stil. Al heel lang weten wedat juist lichamelijke activiteit goed is voor het leren’, vertelt Jolyn van Egmond, programmamaker jeugd bij de Bibliotheek Salland. ‘Daarom hebben we Biebzwemmen bedacht. Samen met Zwembad Carrousel hebben we een hele serie activiteiten en spelletjes ontwikkeld. Elke les Biebzwemmen wordt gegeven door een zweminstructeur van Zwembad Carrousel en een medewerker van de bibliotheek verzorgt de introductie van de les. Samen laten ze de kinderen actief in het zwembad allerlei spelletjes doen rondom lezen, boeken en verhalen.’ 

Zwembad Carrousel zit in hetzelfde gebouw als de Bibliotheek Salland. Jolyn: ‘Hoe makkelijk is het dan voor kinderen die lekker gaan zwemmen, om daarna gelijk een stapel leuke boeken te halen?’ In de twee weken vanaf maandag 11 maart doen de kinderen die bij Carrousel schoolzwemmen, allemaal mee aan Biebzwemmen.