Mooi da’j d’r bint!

Gepubliceerd op: 25 maart 2024 10:00

De bibliotheek in Raalte is weer open! Vier weken duurde de sluiting, omdat er werd verbouwd. Voor lezers, leners en bezoekers is het wachten helemaal de moeite waard! Op maandag 25 maart om 9.00 uur opende de bibliotheek in Raalte opnieuw haar deuren. Binnen ligt een prachtige nieuwe vloer, er is een nieuwe activiteitenruimte gebouwd en het nieuwe Jeugdplein is klaar voor gebruik.

Trots & gezellig

Het zal je direct opvallen wanneer je de bibliotheek binnenkomt: het is er heel gezellig geworden. ‘Wij willen dat iedere bezoeker zich welkom voelt, ervaart dat er een warme en huiselijke sfeer hangt. Met deze nieuwe inrichting maken wij van de bibliotheek hier in Raalte de huiskamer van het dorp’, licht directeur-bestuurder Sabine Tielenius Kruythoff toe.

In deze dorpshuiskamer kunnen mensen elkaar ontmoeten, inspiratie vinden en samenwerken. ‘Voor de verbouwing hebben we ons publiek gevraagd: Waar ben je als inwoner van Raalte trots op? In de inrichting en aankleding van de ruimte vind je overal terug wat inwoners speciaal vinden aan hun dorp, waar ze blij van worden.’ 

Lekker leerzaam tekeergaan

Voor de doelgroep kinderen en jongeren is de jeugdhoek helemaal opnieuw ingericht. Hoogtepunt is de interactieve beweegvloer, een oppervlak waarop je allerlei actieve spelletjes kunt doen. Femke Reijke, programmamanager Jeugd: ‘Het is alsof je samen op een reuze-iPad staat. We hebben een hoop spelletjes geïnstalleerd: een paar educatieve, maar vooral veel heel leuke. Het liefst zien we dat kinderen naar de bieb komen om alles te ontdekken, ervan te leren en lekker tekeergaan op de beweegvloer!’  

De nieuwe activiteitenruimte biedt plek voor het houden van cursussen en workshops, voor alle doelgroepen. De indeling is flexibel, zodat de ruimte kleiner en groter kan worden gemaakt, en open of juist meer afgesloten, afhankelijk van de soort activiteit.

Gastvrije vrijwilligers

Van 9.00 tot 13.00 uur is de bibliotheek open met zelfservice. Tijdens die uren kan iedereen de bibliotheek bezoeken, maar er is geen personeel aanwezig. Ben jij de Gastvrije vrijwilliger die mensen helpt en vragen beantwoordt? Heb je een brede algemene belangstelling, ben je klantgericht, digitaal vaardig, actief, vrolijk en representatief? Dan zijn we op zoek naar jou! Neem contact op met onze vrijwilligerscoördinator Amanda Deters.