Start leesclub (moderne) literatuur in Wijhe

Gepubliceerd op: 14 november 2022 11:29

Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Leden van een leesclub ontmoeten elkaar om boeken met andere ogen te bekijken en nieuwe dingen te ontdekken. Voor wie wil weten of een leesclub iets voor hem of haar is, kom dan naar een informatiebijeenkomst van Senia.

Leesclub Wijhe

In Wijhe start binnenkort een leesclub (moderne) literatuur. In Bibliotheek Salland is op vrijdagmiddag 25 november een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om moderne literatuur te (gaan) lezen en daardoor in contact willen komen met andere liefhebbers.

Senia

Senia organiseert in heel Nederland leesclubs literatuur (ook Engels, Frans en Duits), biografieën, poëzie, filosofie, natuur en (kunst)geschiedenis. De meeste leesclubs lezen en bespreken zes à zeven boeken per jaar. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt: overdag of ’s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek.

Leesclubs kiezen jaarlijks een aantal titels om te lezen en te bespreken aan de hand van boekenlijsten die door deskundigen van Senia worden samengesteld. Van de gekozen boeken krijgen leden een leeswijzer. Deze helpen bij het voorbereiden van de besprekingen en inspireren met discussievragen.
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Praktische informatie

Belangstellenden zijn welkom op 25 november om 14:30 uur in Bibliotheek Salland, Kerkstraat 1 in Wijhe.

De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Wel graag aanmelden in verband met het maximum aantal beschikbare plaatsen.
Dit kan via e-mail bert@senia.nl.