Vacature Taalpuntcoördinator-docent

Gepubliceerd op: 30 mei 2022 08:00

Ga jij de laaggeletterdheid in onze regio aanpakken? De Bibliotheek Salland is op zoek naar een Taalpuntcoördinator/-docent voor 14 uur per week.

Er zijn helaas nog veel laaggeletterde inwoners die niet mee kunnen komen in de samenleving omdat ze over onvoldoende basisvaardigheden beschikken. In samenwerking met andere organisaties in de gemeenten Olst-Wijhe, Ommen en Raalte heeft het Taalpunt in de bibliotheek een belangrijke rol in de aanpak van laaggeletterdheid. Met de gemeenten zijn afspraken gemaakt over de te behalen resultaten.

Het Taalpunt brengt vraag en aanbod binnen de gemeenten op het gebied van laaggeletterdheid samen. Het is een herkenbare fysieke plek in de bibliotheek waar zowel laaggeletterden, toeleiders als vrijwilligers materialen en advies kunnen krijgen op het gebied van taal, lezen, rekenen en digitale vaardigheden. Bij de aanpak van laaggeletterdheid is de inzet van vrijwilligers onmisbaar.

Wat ga je doen

Als Taalpuntcoördinator/-docent zorg je ervoor, dat de afspraken van het Taalpunt met de gemeenten professioneel en planmatig uitgevoerd en behaald worden. Dat betekent dat jij in deze zelfstandige functie zelfstandig werkzaam bent met betrekking tot:

 • de intake, het bepalen van de leerwens en/of het leerdoel en het best passende traject voor taalvragers;
 • het koppelen van vrijwilligers aan taalvragers;
 • de werving, intake, training en coaching van taalvrijwilligers.

Jouw leidinggevende is de Programmamanager “leven lang ontwikkelen” van de Bibliotheek Salland en je werkt direct samen met je collega Taalpuntcoördinator/-docent. In nauwe samenwerking met hen zorg je voor:afstemming met- en advisering van partners in het netwerk;voorlichting en promotie t.b.v. de werving van deelnemers en vrijwilligers;een bijdrage aan fondsenwerving.

Jij hebt

 • Een relevante opleiding op hbo-niveau.
 • Ervaring in het lesgeven aan laaggeletterde volwassenen (NT1/NT2).
 • Kennis van NT1/NT2 didactiek en onderwijsleermiddelen voor volwassenen.
 • Ervaring met projectmatig werken.
 • Ervaring met het coachen van vrijwilligers.

Daarnaast vinden we jouw persoonskenmerken minstens zo belangrijk. Jij bent van nature dan ook een enthousiaste verbinder en initiatiefrijk; een organisatietalent, een doener met inschattings- en improvisatievermogen. Je bent communicatief vaardig in het contact met diverse doelgroepen én je bent digitaal vaardig.

Wij bieden

 • Salaris op basis van schaal 8 van de cao Openbare Bibliotheken. 
 • Inschaling indicatief afhankelijk van ervaring min. € 2.804,00  en max. € 3.593,00 bij 36 uren per week.
 • Veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Een leuke, informele en open werksfeer.
 • Uitdagend werk waarin je echt van betekenis kunt zijn.
 • Een aanstelling voor de duur van één jaar. Verlenging behoort zeker tot de mogelijkheden.
 • Prima arbeidsvoorwaarden zoals een kilometervergoeding voor woon-werkverkeer, een eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Openbare Bibliotheken (POB), bedrijfsfitness en het fietsenplan.

Jouw werkplek

Bij Bibliotheek Salland werken we voor en met maatschappelijke partners, scholen, gemeenten én onze leden en bezoekers in de gemeenten Olst-Wijhe, Ommen en Raalte. Samen willen wij mensen helpen ontwikkelen, ontdekken en ontmoeten.

We zijn een Bibliotheek die inwoners voorziet van informatie, inspiratie en vaardigheden.  Zo kan iedereen optimaal deelnemen aan de samenleving.

Kortom, een kleine organisatie met een grote maatschappelijke ambitie!

Enthousiast over de vacature?

Herken je jezelf in het profiel? Waar wacht je nog op? Reageer vóór 12 juni 2022.

Solliciteren

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Jetze Dam, Programmamanager Leven Lang Ontwikkelen, via 06 - 51 389 189 (maandag t/m donderdag).

De eerste gesprekken zijn gepland in begin week 25.

We vragen van nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zodat we zeker weten dat jij als nieuwe collega helemaal past in onze organisatie.

Wij zoeken graag zelf naar geschikte kandidaten en werken niet met recruiters of bureaus voor de invulling van deze vacature.