Abonnementen bij de Bibliotheek Salland

Terug naar Word lid

Bij je eigen Bibliotheek leen je boeken, e-books, luisterboeken, muziek, films, games en nog veel meer. Je kunt er lezingen bezoeken, cursussen volgen of in alle rust studeren. Bij de bieb is van alles te doen.

 • Lenen uit de enorme collectie

  Leen boeken, films, muziek, games en meer

 • Doe mee aan onze activiteiten

  Lezingen, cursussen, workshops, vertelavonden: er is in de Bibliotheek van alles te doen

 • Duizenden e-books, 24/7 beschikbaar

  24 uur per dag onbeperkt toegang tot de online Bibliotheek


Wat houdt het abonnement in?

Kosten, looptijd en voorwaarden

Het abonnement van de Bibliotheek Salland kost € 4,50 per maand. Je betaalt via automatische incasso. Kies je voor de looptijd van een jaar? Dan betaal je € 51,–.

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar is het abonnement gratis. Kijk hier voor meer informatie over het jeugdlidmaatschap.

Een abonnement opzeggen kan tot 4 weken voor de vervaldatum. Ben je langer dan 1 jaar lid, dan kun je het abonnement op ieder moment stopzetten.

Wil je liever (nog) geen vast abonnement? Kijk dan eens naar BiebApp: lenen met je telefoon, voor € 2,– per boek.

Wat kan ik allemaal lenen?

Met het abonnement kun je 15 artikelen tegelijk lenen. Je mag deze 3 weken lang houden.

Geleende materialen kun je 2 keer verlengen, tenzij ze gereserveerd zijn. Je kunt met jouw pas lenen en inleveren bij alle Bibliotheken in de provincie Overijssel.

Reserveren

 • Je kunt maximaal 15 titels reserveren.
 • Reserveren bij bibliotheken binnen Overijssel is gratis. 
 • Een titel reserveren van een bibliotheek buiten de provincie kost € 5,–. 
 • Cd’s of dvd’s reserveren via Muziekweb kost € 3,00 per titel.

Online Bibliotheek 

Via de online Bibliotheek kun je kiezen uit zo'n 20.000 e-books. Wil je weten welke e-books we allemaal te leen hebben? Bekijk ons aanbod. Ook heb je toegang tot zo'n 2000 luisterboeken via de LuisterBieb-app. Hiervoor gelden aparte voorwaarden, die je via de app kunt accepteren.

 

Langer lenen

Je mag tot twee keer toe een titel verlengen. Dat kan je in de bibliotheek doen, maar ook thuis online of in de app. Tijdens de zomervakantie stellen we de leentermijn in op zes weken. Wil je op een ander moment in het jaar een langere leentermijn, bijvoorbeeld omdat je op reis gaat? Dat kan altijd. Vraag het gerust aan een medewerker. 

Wat als ik niet op tijd ben met terugbrengen?

Lever je materialen te laat in, dan betaal je extra kosten. Die moet je binnen zes weken betalen. Daarna wordt je pas tijdelijk geblokkeerd. Je kunt afrekenen in de bibliotheek of op de website via 'Mijn bibliotheek' met iDeal. Ook als het openstaande bedrag € 5,– of hoger is, komt er een stop op het pasje te staan.

Gastlenen in een andere Bibliotheek

Boeken lenen in de bibliotheek op je vakantieadres, of in de plaats waar je werkt? Via Gastlenen kan je met je eigen bibliotheekpas lenen bij elke bibliotheek in Nederland. Bekijk de video


Inschrijven

Inschrijven voor het maandabonnement of het jaarabonnement kan via deze website. Je krijgt bericht als je je bibliotheekpas kan komen ophalen.

Je kunt ook lid worden in de Bibliotheek. Neem als je komt een geldig paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs mee.