Cursussen

Leren

Handig maar ook lastig

Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Dat is handig. Maar ook lastig als je hier geen of weinig ervaring mee hebt. De Bibliotheek helpt je verder. Met cursussen, workshops en spreekuren over computers en internet.

Iedereen is welkom bij de cursussen! Soms zijn er kosten aan verbonden. Om mee te doen aan een cursus hoef je geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Oefenen met de computer

In de cursus Klik & Tik leer je werken met computers en internet. De cursus is voor iedereen die nog geen ervaring heeft met computers.

Over Klik & Tik

De digitale overheid

In de cursus Digisterker leer je omgaan met de websites van de overheid. De cursus is voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met internet. 

Over Digisterker

Werken met Windows

In de cursus Werken met Windows leer je meer over het besturingssysteem van je laptop of pc. Je kan de cursus al volgen als je heel weinig ervaring hebt met computers.

Over Werken met Windows

Berichten en foto's sturen

In de cursus WhatsApp leer je berichten en foto's sturen en communiceren met personen en groepen, via het populaire programma WhatsApp.

Over WhatsApp

De mooiste plekjes vinden

In de cursus Slim op Pad leer je navigeren met de smartphone. Nooit meer de weg kwijt, en onderweg van alles ontdekken.

Over Slim op pad

Werken met macOS

In de cursus Werken met macOSleer je meer over het besturingssysteem van je Mac (een computer van Apple: een iMac, MacBook, Mac Mini). Je kan de cursus al volgen als je heel weinig ervaring hebt met computers.

Over Werken met macOS

De smartphone gebruiken

In de cursus Werken met de smartphone leer je hoe een smartphone werkt en wat je er allemaal mee kunt.

Over De smartphone gebruiken

Hulp en advies in de Bibliotheek


  • Hulp nodig?