Cursus Digisterker

Cursussen

Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt. Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig.

Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer en met internet.

Daarom biedt de Bibliotheek de cursus Digisterker aan. Je leert hoe je zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunt regelen.

Wat leer je?

De cursus Digisterker behandelt zowel de gemeentelijke als de landelijke overheidsdienstverlening. De cursus is ingedeeld in modules en gaat bijvoorbeeld over:

  • het aanvragen en gebruiken van DigiD;
  • het zoeken en vinden van informatie op overheidswebsites;
  • het aanvragen (van bijvoorbeeld een toeslag of het (digitaal) maken van een afspraak);
  • het gebruiken van persoonlijke omgevingen van overheidsorganisatie (zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid);
  • het gebruik van Regelhulp.

 

Praktisch

Digisterker door doen! is een cursus die je in groepsverband of onder begeleiding tijdens het Digitaal Café kunt volgen. De cursus bestaat uit verschillende thema’s. Je gaat aan de slag met de onderwerpen die voor jou interessant zijn. Je kunt op elk moment starten met de cursus en deze in je eigen tempo en tijd volgen.

Tijdens het Digitaal Café in de Bibliotheek kun je onder begeleiding van ervaren vrijwilligers werken aan de cursus en zij helpen je verder als je vragen hebt. Deze cursus in het Digitaal Café is gratis.    

Meedoen?

Kom naar het Digitaal Café, of meld je aan bij een bibliotheekmedewerker.

Of bel de Bibliotheek Salland: 0572 – 36 36 37


Meer cursussen voor de computer