Taalpunt Salland

Voor welke leeftijd?: 12-18 Tieners/jongeren, 18+ Iedereen boven 18
Leren, lezen en lenen: Spreekuren, Activiteiten, Kennisbronnen
Thema: Leesondersteuning
Locatie en service: Bibliotheek Raalte, Bibliotheek Olst, Bibliotheek Wijhe, Bibliotheek Heino

Goed en gemakkelijk lezen – schrijven – luisteren – spreken.

Niet voor iedereen even makkelijk. Of je nu uit een ander land komt, of het gewoon vroeger niet goed genoeg geleerd hebt.

Welkom bij het Taalpunt!

Bij het Taalpunt bekijken wij samen wat je wilt leren. Wij helpen zoeken naar een cursus of taalcoach bij jou in de buurt.

Elke woensdag kan je komen praten met de taalpuntcoördinator.

Het Taalpunt is in de Bibliotheek

Hier kun je informatie krijgen en je inschrijven. De taalpuntcoördinator zoekt een taalcoach die bij je past.

De Bibliotheek is een leuke en handige plek voor iedereen. In de Bibliotheek zijn boeken en tijdschriften, ook speciale boeken en tijdschriften om te oefenen met lezen en schrijven. In de Bibliotheek staan ook computers, waarop je kan oefenen. Als je lid wordt, kan je boeken, films, tijdschriften en muziek lenen.

in de gemeente Raalte

Spreekuur

Bij het spreekuur van het Taalpunt kan je gewoon langskomen. Je hoeft niet af te spreken.

• In de Bibliotheek in Raalte heeft het Taalpunt spreekuur op woensdag van 15.00 tot 19.00 uur
  • In de Bibliotheek in Heino heeft het Taalpunt spreekuur op woensdag van 15.00 tot 17.30 uur
  • Bel of mail gerust – je mag de Taalpuntcoördinator alles vragen.
    • Marie-José Nijhuis: telefoon 06 43281671
    • Janine Waanders: telefoon

Taalplein

Samen Nederlands praten, samen een eenvoudige krant lezen, taaloefeningen doen of een spel spelen! Kom gewoon binnen, je hoeft je niet op te geven!

• Het Taalplein Raalte is iedere maandag van 13.00 tot 15.00 uur (niet in de schoolvakanties)
  • Het Taalplein Heino is iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur (niet in de schoolvakanties)

in de gemeente Olst-Wijhe

Taalpunt heeft Inloopspreekuur in Wijhe op woensdag van 11.00 tot 13.00 uur en in Olst op woensdag van 14.30 tot 16.30 uur. Locatie: de Bibliotheek in in Wijhe resp. Olst.

Het Taalcafé in Wijhe is er wekelijks op de vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur. Locatie: naast Albert Heijn bij Ygdrasil. In het Taalcafe Wijhe zijn natuurlijk ook bewoners uit Olst van harte welkom! U bent ook welkom buiten de openingstijden op afspraak.

Stuur een e-mail naar de Taalpuntcoördinator voor Olst en Wijhe, Diane Ruiter:  of tel: 06 46656215.