Taalpunt Salland

Wil je beter leren lezen en schrijven? Wil je beter leren spreken of luisteren? Wil je beter leren rekenen? Of wil je leren e-mailen of een appje sturen? Kom dan naar het Taalpunt.

Als je wat hulp kunt gebruiken bij lezen, schrijven, rekenen of gebruik van je smartphone/computer. Of je nu uit een ander land komt of niet. Het Taalpunt kan je helpen!

Welkom bij het Taalpunt

Bij het Taalpunt kijken wij samen naar wat je wilt leren. En hoe en wanneer je dat dan wilt leren. Dat kan bijvoorbeeld in een groep of met een coach.

Spreekuur in de Bibliotheek

Op één dag in de week is er iemand van het Taalpunt in jouw bibliotheek. Hier kun je informatie krijgen en je inschrijven. Je hoeft geen afspraak te maken.

in de gemeente Raalte

• Spreekuur Bibliotheek Raalte: woensdag van 15.00 tot 19.00 uur
  • Spreekuur Bibliotheek Heino:
    • begint vanwege de coronamaatregelen pas op een latere datum. Je kunt wel bellen met Marie-José Nijhuis: zie onder
  • Je mag ook een e-mail sturen, bellen of een app sturen.

Bel met Janine Waanders: 06 55 59 04 41 of met Marie-José Nijhuis: 06–43 28 16 71

in de gemeente Ommen

• Spreekuur Bibliotheek Ommen: dinsdag van 15.00 tot 18.00 uur

Je mag ook een e-mail sturen, bellen of een app sturen.

Diane Ruiter: 06–46 65 62 15

in de gemeente Olst-Wijhe

• Spreekuur Bibliotheek Wijhe: woensdag van 11.00-13.00 uur
    • Spreekuur Bibliotheek Olst: woensdag van 14.30-16.30 uur
    • er is ook nog het Taalcafé Wijhe: op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Adres: Langstraat 69

Je mag ook een e-mail sturen, bellen of een app sturen.

Bel met Diane Ruiter: 06–46 65 62 15

Taalwandelen

De omgeving verkennen en ongedwongen oefenen met Nederlands spreken. In de gemeente Olst-Wijhe houdt het Taalpunt wekelijks taalwandelingen. Met de vrijwilligers praat je over van alles en nog wat. Je hoeft je niet aan te melden; je kunt gewoon aansluiten en meelopen.

Waar & wanneer

Olst: elke maandagavond om 19 uur, start vanaf het station