Boek van de Week

Wekelijks een nieuw boek uit de collectie van de Bibliotheek Salland

Gelezen en gerecenseerd door Barbra Arrindell > het hele archief? ga naar boekvandeweek.blogspot.com

Resultaat 11 - 20 (van 136)

 • Het huis met de deuren Bekijk details

  6 december 2023

  December is de maand dat je oude bekenden en geliefden weer treft. Onder de kerstboom of op pakjesavond. Zo ook bij ‘Boek van de Week’. We gaan van start in Venetië waar we commissario Guido Brunetti tegenkomen. Hij wordt aangesproken door zijn oude buurmeisje Elisabetta. Sinds hun jeugd hebben ze elkaar nauwelijks gezien, hoogstens een keer goedendag gezegd op straat. En nu zit ze in het politiebureau op een bankje op hem te wachten, ze moet hem dringend spreken.

 • De halve maan Bekijk details

  22 november 2023

  Malcolm is eigenaar van het café ‘De halve maan’. Na er vijftien jaar gewerkt te hebben, heeft hij de zaak over kunnen nemen. Het is hem min of meer door de vorige eigenaar Hugh, een goede kennis van zijn vader, opgedrongen. Zonder vooraf een advocaat raad te plegen, zelfs zonder met zijn partner Jess te overleggen, heeft hij het contract getekend. Nu is hij verantwoordelijk voor alles en dat gaat hem niet goed af. De inkomsten vallen tegen, de noodzakelijke opknapbeurt zit er financieel niet in,...

 • Naar zachtheid en een warm omhelzen Bekijk details

  8 november 2023

  Kiara Johnson is nog net geen achttien als haar leven in een neerwaartse spiraal komt. Haar vader is dood, haar moeder zit vast en haar oudere broer Marcus heeft alleen maar oog voor zijn muziekcarrière die maar niet van de grond komt. Hij wil naar het voorbeeld van hun oom Ty een beroemde rapper worden. Samen met vrienden is hij daarmee bezig, Kiara ziet hem nog maar een doodenkele keer, hij laat haar vreselijk in de steek.

 • De reus van Amsterdam Bekijk details

  18 oktober 2023

  De Eerste Wereldoorlog is net voorbij als Albert Kramer door een Duitse impresario gecontracteerd wordt voor optredens in Berlijn. Albert, dan al 2.28 meter lang, is opgetogen. Een baantje als mandenmaker in het bedrijfje van zijn vader ziet hij niet zitten. Bovendien past hij in geen enkel bedrijfspand in de Amsterdamse Pijp, waar hij met zijn ouders en zussen woont. School was ook al ingewikkeld maar gelukkig kreeg hij extra lessen van juffrouw Van der Heyden die hem Duits en Engels leert.

 • Heel de wereld wordt wakker Bekijk details

  18 oktober 2023

  Rechercheur Matthew Venn is terug op zijn geboortegrond in Branthorpe in Devon. Daar waar de rivieren de Taw en de Torridge samen de oceaan bereiken hebben hij en zijn man Jonathan een huis dat uitkijkt op het estuarium. Het is niet ver van hun huis dat het zielloze lichaam van een man aangetroffen wordt. Simon Walden is door een enkele messteek om het leven gebracht. Getekend door het leven was hij in Branthorpe aanbeland. Dronken en haveloos meldde hij zich bij de opvang in de kerk. Dominee Ed...

 • Sparen voor geluk Bekijk details

  13 september 2023

  Je neemt een familieroman mee naar huis, over drie generaties vrouwen in Japan. Je bekijkt de inhoudsopgave en ziet tot je grote verbazing hoofdstukken als “Ga ervoor! Tien miljoen spaargeld’ en “Kosteneffectiviteit”. Wat is dit voor boek? Is het bij het verkeerde genre beland? Heel nieuwsgierig begin je te lezen. En dan, heel geruststellend, blijkt het toch een familieroman. Maar wel met een financieel tintje.

 • Wind in de zeilen Bekijk details

  6 september 2023

  Het is nog geen jaar geleden dat Anna Becks vriend Ben is overleden. In een diepe depressie heeft hij zichzelf het leven benomen. Anna’s verdriet is enorm en wordt nog vergroot door de houding van haar schoonmoeder. Alles wat Anna en Ben samen hadden heeft ze teruggeëist, waaronder de verlovingsring en hun boot.

 • Hey Frits. 12 korte roadtrips door Nederland Bekijk details

  2 augustus 2023

  Wie denkt dat Nederland te klein is voor meerdaagse roadtrips heeft het bij het verkeerde eind. Dat bewijst Manon van den Oort met dit aantrekkelijke boek met daarin maar liefst 12 meerdaagse trips door ons eigen land. Te beginnen in de Achterhoek.

 • De droomfabriek Bekijk details

  20 juli 2023

  Barbara van Beukering is februari 2020 te gast bij een aflevering van DWDD om haar net verschenen boek ‘Je kunt het maar één keer doen, een persoonlijke zoektocht naar sterven’ te promoten. Als ze vooraf bij de kapper is maakt die een opmerking over een kaal plekje in haar dikke haarbos. Nog niet echt kaal, het plekje is wat minder dichtbegroeid, maar misschien toch goed om het bij een arts te laten zien. Barbara neemt het advies ter harte en komt bij een dermatoloog terecht.

 • Het jaar waarin ik mijn haar verloor Bekijk details

  20 juli 2023

  Barbara van Beukering is februari 2020 te gast bij een aflevering van DWDD om haar net verschenen boek ‘Je kunt het maar één keer doen, een persoonlijke zoektocht naar sterven’ te promoten. Als ze vooraf bij de kapper is maakt die een opmerking over een kaal plekje in haar dikke haarbos. Nog niet echt kaal, het plekje is wat minder dichtbegroeid, maar misschien toch goed om het bij een arts te laten zien. Barbara neemt het advies ter harte en komt bij een dermatoloog terecht.

Paginanavigatie