Boek van de Week

Wekelijks een nieuw boek uit de collectie van de Bibliotheek Salland

Gelezen en gerecenseerd door Barbra Arrindell > het hele archief? ga naar boekvandeweek.blogspot.com

Resultaat 61 - 70 (van 109)

 • Gemelli Bekijk details

  29 december 2021

  Antonio en Luciano zijn neven, samen groeien ze op Sicilië op. Geboren op dezelfde dag worden ze ‘gemelli’ genoemd: tweelingen.  Het is jaren zestig, het bestaan op Sicilië is armoedig. Luciano’s ouders hebben een dorpscafé, zij hebben het wat ruimer. Antonio woont echter met zijn ouders en oudere broer op een boerderijtje, ze kunnen amper van de opbrengsten bestaan. Toch dromen ze van een mooie toekomst. Luciano wil de beste barista ter wereld worden, Antonio wil zijn leven delen met de mooie Rosa....

 • Atlas van de IJssel Bekijk details

  22 december 2021

  Wie iets over de geschiedenis van de IJssel en haar stroomgebied wil weten moet zeker deze atlas ter hand nemen. In dit kloeke boek wordt aan de hand van heel veel oude kaarten en afbeeldingen naar de geschiedenis van de rivier gekeken. Uiteraard is het begin in Gelderland, bij Arnhem splitst de IJssel zich af van de Rijn om in noordelijke richting verder te stromen. De rivier meandert met grote lussen richting de Zuiderzee. Er is veel verzanding, er zijn jaren dat de rivier niet meer dan een stroompje...

 • De honderd jaar van Lenni & Margot Bekijk details

  8 december 2021

  Lenni is ziek, ernstig ziek. Ze ligt in het ziekenhuis in Glasgow op de afdeling voor levensbeperkte zieken. Terminaal bedoelen ze daarmee. Ze kan psychologische begeleiding krijgen, maar dat weigert ze. Lenni is met haar eigen soort van therapie bezig. Ze gaat kennismaken met God. Ze zoekt de priester, Father Arthur op in de ziekenhuiskapel. Niet dat hij iets kan veranderen, en geloven in God wil Lenni ook niet. Maar praten met Father Arthur doet ze graag.

 • Pluk redt de dieren Bekijk details

  1 december 2021

  Het is vijftig jaar geleden dat de eerste Pluk verscheen. Aanvankelijk als feuilleton in het tijdschrift Margriet, maar al snel ook in boekvorm. Het werd een klassieker. Elke voorlezer heeft wel eens dit boek ter hand genomen. Generaties zijn ermee opgegroeid. Iedereen kent Pluk, het jongetje dat met zijn kraanwagentje de Torteltuin redt. Die bevriend is met meneer Pen en een kakkerlak, Zaza, als huisdier heeft. Heel knus woont in het torenkamertje van de Petteflet. Zelfs als mevrouw Helderder hem...

 • De jongen en de Papegaaiduiker Bekijk details

  24 november 2021

  Allen Wilson en zijn moeder zijn aan boord van een schip dat bij de Scilly-eilanden in een vliegende storm op de rotsen loopt. Als ze van boord klauteren lijkt alle hoop verloren. Maar over de woeste zee komt een roeibootje hun kant op. Vuurtorenwachter Benjamin Postlethwaite heeft het schip in nood gezien en komt de opvarenden redden. Dertig mensen die naar het eiland geroeid moeten worden. Vijf keer gaat hij heen en weer. Tot alle mensen veilig zijn.

 • De grote tuin Bekijk details

  17 november 2021

  Filmmaker Lola Randl is van de stad naar het platteland verhuisd. Ze heeft besloten dichter bij de natuur te willen wonen en als het lukt ook een grote moestuin te beginnen. Net zoals haar moeder, die landschapsarchitect is, dat ook heeft. Samen met haar man betrekt ze een huis met een grote lap grond in de omgeving van Brandenburg. De eerste ochtend staat gelijk dorpsbewoner Irmgard, die liefkozend Irmi wordt genoemd, op de stoep. Irmi wil komen poetsen, dat heeft ze ook bij de vorige bewoner gedaan.

 • Mijn zelfleesboek voor groep 3 Bekijk details

  10 november 2021

  Kinderen in groep drie van de basisschool krijgen het lezen zo langzamerhand onder de knie. Eigenlijk gaat het proces best heel snel. Na twee, drie maanden op school lezen ze al een aardig woordje mee. Voor deze kinderen is er het ‘Zelfleesboek’. Het boek begint eenvoudig met een zoekplaat met daarin zeven woorden als aap, mees en kook die opgezocht moeten worden. Eitje, denken Luca en Norah, twee kinderen uit groep drie, die woorden kennen we al!

 • De vermiste meisjes Bekijk details

  3 november 2021

  Limestone Creek is maar een kleine plaats in Tasmanië. Er is één middelbare school en de klas van lerares Eliza Ellis gaat een paar dagen op kamp in de Great Western Tiers, een ruig en bergachtig gebied.  Jasmine is één van de jonge studenten. Ze gaat met grote tegenzin, probeert eronderuit te komen maar haar vader Murphy levert haar persoonlijk af bij de bus. Stiekem heeft ze een paar blokjes marihuana meegenomen. Haar vader is de grootste wietkweker in de wijde omgeving, er is altijd wel wat voorhanden.

 • Het laatste verhaal van Mina Lee Bekijk details

  27 oktober 2021

  Margot is ongerust. Ze heeft al een tijdje geen telefoontje meer van haar moeder Mina gehad.  Sinds Margot in Seattle woont is het contact met haar moeder in Los Angeles veranderd.  Toen ze nog bij haar moeder in huis was, voelde ze zich vaak belemmerd in haar ontwikkeling. De strenge Koreaanse opvoeding, ze had er een vreselijke hekel aan. Maar nu haar moeder de telefoon niet oppakt, weet Margot dat ze actie moet ondernemen. Ze regelt vrije dagen op haar werk en vertrekt samen met Miguel, met wie...

 • Middernachtbibliotheek Bekijk details

  20 oktober 2021

  Nora Seed is in haar tienerjaren een succesvol zwemster. Als ze nog een tandje bijzet kan ze de Olympische Spelen halen. Tenminste dat denkt haar vader die ook haar coach is. Maar Nora heeft er genoeg van. Altijd maar in het zwembad liggen, altijd maar trainen. Ze bespreekt het met Mevrouw Elm, de bibliothecaris op haar middelbare school. Al schakend met deze dame komt ze tot de conclusie dat ze er goed aan gedaan heeft te stoppen.

Paginanavigatie