Boek van de Week

Wekelijks een nieuw boek uit de collectie van de Bibliotheek Salland

Gelezen en gerecenseerd door Barbra Arrindell > het hele archief? ga naar boekvandeweek.blogspot.com

Resultaat 1 - 10 (van 113)

 • Nooit te laat Bekijk details

  24 mei 2023

  Anna is als verzorgende werkzaam in de wijk en komt bij een nieuwe cliënt, Grace over de vloer. Grace is oud en kwetsbaar maar heeft een interessant verleden waar ze graag over vertelt. Al snel verandert hun relatie van werk gerelateerd in vriendschap. Anna houdt van de verhalen van Grace. Over Roy, met wie ze een rustig, kalm en heel gelukkig huwelijk had. Voor Roy was er iemand anders, Arthur. Op hem was ze tot over haar oren verliefd. De teleurstelling was onvoorstelbaar groot toen hij haar voor...

 • Godmersham Park Bekijk details

  19 april 2023

  Het is 1804 als Anne Sharp in dienst treedt bij de familie Austen. De familie woont op Godmersham Park, een buitenplaats in het graafschap Kent. Lang heeft Anne gedacht dat het huis waar ze in betrekkelijke weelde opgroeide voorgoed haar thuis zou zijn. Het is echter anders gelopen. Haar moeder is overleden en haar vader leeft op afstand van zijn vrouw en kind. Nu haar moeder is weggevallen wil haar vader niets meer van Anne weten.

 • Het bericht Bekijk details

  13 april 2023

  Ruth Ziegler woont op een schitterende plek aan de rivier die haar woonplaats in Oostenrijk doorkruist. Haar overleden man heeft het huis gebouwd, Ruth is er erg aan gehecht. Voor haar werk als scenarioschrijver voor film en tv kan ze thuis werken, enkel voor overleg gaat ze geregeld naar Wenen. Het is zondagmiddag als haar broer Wolf op bezoek is dat het eerste bericht op Facebook binnenkomt. “Weet je wel dat je mooie man een verhouding had?”. Ja natuurlijk wist ze dat. Toen Ludwig overleed werd...

 • Schattige diertjes teken je zo! Bekijk details

  5 april 2023

  Deze week een ‘doeboek’ met tekeningen van diertjes zoals Karin Luttenberg ze noemt. Zelf aan de slag met potlood, pen en papier. Wie dit boek doorgenomen heeft weet zeker een aardige kikker, een koddig varkentje of vrolijke mammoet te tekenen. Maar het boek begint zoals elk goed doeboek met de materialen. De must-haves als een fineliner, potlood, gum en promarkers. Bent u de weg al kwijt? Alle materialen worden toegelicht, er kan dus niets fout gaan.

 • Meisje zonder hoop Bekijk details

  29 maart 2023

  Cyrus Haven, forensisch psycholoog, heeft het niet makkelijk. Zijn oudere broer Elias die twintig jaar geleden tijdens een psychose hun ouders en tweelingzusjes om het leven bracht komt mogelijk op vrije voeten. In principe heeft Elias levenslang tbs gekregen. Nu, na een jarenlange psychiatrische behandeling, heeft Elias om vrijlating gevraagd. Het is een lang proces, eerst op begeleid verlof, daarna een middagje alleen. Zo wordt het opgebouwd, weliswaar met een enkelband, maar toch.

 • De verdwijning Bekijk details

  22 maart 2023

  Mia Eliot is een aankomende actrice in Engeland. Ze heeft al veel leuke rollen gehad als ze wordt genomineerd voor een Bafta Award, te vergelijken met ons Gouden Kalf. Alleen de nominatie levert al veel publiciteit op. Maar Mia heeft grootsere plannen. Ze wil het gaan maken in de VS en gaat daarom naar Hollywood. Daar vindt altijd een soort audtitieseizoen plaats. In die paar weken worden grote rollen vergeven, je rent van de ene auditie naar de andere in de hoop een belangrijke rol te scoren.

 • Kiek in het Vechtdal Bekijk details

  15 maart 2023

  'Vijftig verhalen over levend erfgoed langs de Overijsselse Vecht' is de lange ondertitel van dit boek. Een ondertitel die de lading perfect dekt maar nog niets prijsgeeft van de grote variatie in verhalen en de prachtige foto’s. De Vecht is niet heel lang, is in de jaren twintig van de vorige eeuw ook nog eens dertig kilometer ingekort, maar herbergt vele bijzondere verhalen.

 • Alles op alles Bekijk details

  8 maart 2023

  Nadja Tolens heeft haar baan opgezegd om een sabbatical jaar in te lassen. Na haar studie communicatie is ze via allerlei baantjes bij een bank terecht gekomen. Haar baan als teamleider vergt veel van haar, eigenlijk te veel, een sabbatical is daarom broodnodig. Nog maar een paar weken onderweg krijgt ze een telefoontje van haar vader, haar oudtante Ella is met een beroerte in het ziekenhuis opgenomen. Omdat tante Ella alleen en afgelegen woont op het Engelse platteland, zou het fijn zijn als Nadja...

 • De Britannica listopedia Bekijk details

  1 maart 2023

  Een boek vol met lijstjes, driehonderd om precies te zijn. Lijstjes over heel veel onderwerpen, van de ruimte tot bijzondere mensen, dino’s en uitvindingen, Andrew Petit heeft de bijzonderste gegevens opgeduikeld. Alles wetenschappelijk verantwoord, er is een enorme literatuurlijst en een lijst van nuttige woorden. Iedereen die van bijzondere feiten houdt komt met dit boek aan zijn trekken.

 • Valwind Bekijk details

  22 februari 2023

  Doggerland, rechercheur Karen Eiken Hornby geniet van haar zwangerschapsverlof. Haar dochtertje Selma is nu acht maand oud. Ze mist haar werk niet. Door de coronaepidemie is het leven wel ingewikkelder geworden. De plannen die haar man Leo heeft om op een landtong bij de hoofdstad Dunker een oude fabriek om te toveren in een restaurant hebben flink vertraging opgelopen. Als dan het huis van haar moeder afbrandt en zij daarom tijdelijk bij Karen moet intrekken, vlucht die met man en kind naar een...

Paginanavigatie