Boek van de Week

Wekelijks een nieuw boek uit de collectie van de Bibliotheek Salland

Gelezen en gerecenseerd door Barbra Arrindell > het hele archief? ga naar boekvandeweek.blogspot.com

Resultaat 41 - 50 (van 109)

 • Het is aan ons Bekijk details

  8 juni 2022

  ‘Waarom we de kunstenaar in onszelf nodig hebben om de wereld te redden’, dat is de stelling die Twaalfhoven aan ons voorlegt.  Twaalfhoven (Wapse, 1976) is componist en theatermaker en filosofeert graag over hoe hij de wereld kan verbeteren. Muziek is één van de zaken die in zijn optiek mensen verbindt. Daarom geeft hij vaak workshops in (na-)oorlogse- en andere conflictgebieden. In Bosnië, Syrië, Jordanië geeft hij samen met de mensen en vooral ook de kinderen ter plekke concerten. Niet de gecultiveerde...

 • Een heerlijke tijd Bekijk details

  1 juni 2022

  Londen, de jaren net voor WOI, de jaren waarin de hoofdrolspeelster van deze roman haar jeugd beleeft. Ze is het jongste kind van een niet zo succesvolle componist en de zevende dochter uit een welgesteld gezin. Ze heeft een oudere zuster en twee oudere broers. De jongens zijn het huis al uit, haar oudere zuster woont net als Zij nog thuis. Haar ouders doen er alles aan om de schijn op te houden maar eigenlijk is er gebrek aan alles, het huis verslonst, het ruikt er muf naar oud stof. Ze is er niet...

 • De moord op Buckingham Palace Bekijk details

  25 mei 2022

  Hare Majesteit de Queen onderzoekt voor de tweede keer een moordgeval, ditmaal op Buckingham Palace. Het begint allemaal heel onschuldig. Op een dag valt haar oog op de lege plek bij de deur van haar privévertrek. Daar hing altijd een schilderijtje van zeilende boten van één of andere onbekende schilder. Ze had het cadeau gekregen tijdens een trip door de Gemenebest, lang, lang geleden.  En als ze dan op een receptie is bij de Koninklijke Marine, hangt daar haar schilderij!

 • Blijf zachtjes bij me Bekijk details

  18 mei 2022

  Hij is Zwart, zoon van een beroemde vader (iets met films) en moeder (schrijver). Hij is enig kind, een heel goede basketballer en zit nog maar net op het Percy College. Een uitmuntend goed college, een privéschool, hagelwit. Alleen voor studenten met zeer bemiddelde ouders en voor studenten met een beurs. Hij heet Jeremiah maar iedereen noemt hem Miah.

 • Honden voor het leven Bekijk details

  11 mei 2022

  Arthur Japin groeit op in een onveilig gezin. Dat het toch goed met hem terechtgekomen is dankt hij aan de hond Trip. De hond die hem heeft opgevoed waar zijn vader en moeder dat hadden moeten doen. Zijn vader was gewelddadig, had losse handen en vooral zijn moeder moest het ontgelden. Arthur kon daar niets aan veranderen, als hij dat al probeerde ging vader ook op hem los.

 • Hoe maak je alles glutenvrij Bekijk details

  4 mei 2022

  Er zijn steeds meer mensen die glutenvrij willen of moeten eten. Er zijn daarom ook steeds meer glutenvrije producten te koop. Vaak aan de prijzige kant, het kost blijkbaar veel moeite en geld om iets uit een product te halen. Becky Excell kreeg twaalf jaar geleden te horen dat ze last heeft van het prikkelbaredarmsyndroom (PDS). Al de heerlijke dingen die ze zo graag at kwamen op de verboden lijst te staan. Ze nam er geen genoegen mee en ging op ontdekkingstocht in glutenvrijland.

 • Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen Bekijk details

  20 april 2022

  Op haar zestigste vertrekt Tante Poldi naar Sicilië. Haar man Pepe, hij komt van het heerlijke eiland, is overleden en er is niets meer wat haar aan haar geboortestad München bindt. Haar drie schoonzussen verwelkomen haar heel hartelijk en hopen dat ze in hun directe omgeving gaat wonen. Maar daar is Tante Poldi niet voor te porren. Ze mag ze graag maar wil ze niet op haar lip hebben. Daarom kiest ze voor een drieverdiepingen tellende bouwval met dakterras in een achteraf dorp. Met uitzicht op zee...

 • Van landschap naar tuin Bekijk details

  6 april 2022

  Een nog betere ondertitel voor dit boek zou zijn: hoe een Engelsman tegen de Nederlandse tuinarchitectuur aankijkt. En hoe wij door zijn ogen naar ons landschap en onze tuinen meekijken. Verfrissend is dat. Dat iemand je wijst op bijzondere zaken die we zo vanzelfsprekend vinden.

 • De belofte Bekijk details

  23 maart 2022

  De moeder van Amor is overleden. Ze krijgt het bericht op het internaat waar ze in verband met haar moeders ziekte zolang verblijft. Haar moeder was al een tijd ziek, vermagerde bij de dag, werd steeds kwetsbaarder. Toch komt het overlijden als een schok voor Amor. Haar oom en tante halen haar op en brengen haar thuis op de boerderij op het Zuid-Afrikaanse platteland. Daar waren ze een gezin van vijf personen. Pa, Ma, grote broer Anton, zus Astrid en benjamin Amor. Ze bezitten een grote boerderij...

 • De theewinkel vol geluk Bekijk details

  16 maart 2022

  Meer dan honderd jaar geleden woonde er in Oxford een vrouw met de naam Valerie Bonham. Iedereen noemde haar lieve Valerie. Omdat ze om mensen gaf. In een onooglijk zijstraat had ze een kruidenierswinkel. Al snel was het veel meer dan dat, een toevluchtsoord waar je moe en hongerig iets te eten kreeg en waar naar je geluisterd werd. Ze was zo beroemd dat het zijstraatje naar haar vernoemd is. En in deze Valerie Bonham Lane zitten nu een aantal aantrekkelijke, door vijf jonge vrouwen gerunde winkels.

Paginanavigatie