Boek van de Week

Wekelijks een nieuw boek uit de collectie van de Bibliotheek Salland

Gelezen en gerecenseerd door Barbra Arrindell > het hele archief? ga naar boekvandeweek.blogspot.com

Resultaat 91 - 100 (van 109)

  • Kastanjehove Bekijk details

    5 mei 2021

    Thomas Nelson weet niet zo goed wat hij met zijn leven wil. Hij is nog jong, toch is hij al aan twee studies begonnen en weer afgehaakt. Op aandrang van zijn moeder, zij werkt in de zorg, is hij nu met een opleiding in de zorg bezig. Twee stages heeft hij al achter de rug als hij met frisse tegenzin op de Kastanjehove begint. Gelijk de eerste dag komt hij op het nippertje op tijd. Hij moest eerst nog langs de begraafplaats, even met zijn overleden opa praten. Maar nu is hij er, de stage kan beginnen!

  • Achter de horizon Bekijk details

    28 april 2021

    Iris is Terry’s beste en eigenlijk ook enige vriendin. Ze kennen elkaar weliswaar nog niet een mensenleven, toch weten ze alles van elkaar. Tenminste, dat denken ze. Iris is single, heeft als verpleegkundige gewerkt, heeft MS en is nu de coördinator van een Alzheimerstichting. Terry is huisvrouw, ze regelt alles voor man en uitwonende dochters. Daarnaast heeft ze de zorg voor haar demente vader die in een verpleeghuis woont.  

  • Mijn moeders dochter Bekijk details

    21 april 2021

    De vader van de Britse Christa Geering heeft een oorlogstrauma opgelopen. Tijdens WOI heeft hij aan de dodelijke gevechten weten te ontsnappen. Met de hulp van een jonge vrouw, Françoise, weet hij de grens met Nederland te bereiken. Het is op het nippertje, Françoise wordt voor zijn ogen gearresteerd, maar hij kan terug naar Engeland. Christa is razend nieuwsgierig naar de gebeurtenis maar van haar moeder mag ze het niet in het bijzijn van haar vader te berde brengen.

  • Maar waar kom je écht vandaan? Bekijk details

    14 april 2021

    Robert Vuijsje had een wekelijkse rubriek in de Volkskrant waarin hij sprak met een Nederlander over zijn of haar afkomst.  Een zeer gevarieerd gezelschap van Soundos El Ahmadi tot Gerard Cox, van Typhoon tot Willem de Bruin en van Simon Tahamata tot Catherine Keijl passeerde de revue. Al deze interviews heeft hij gebundeld in een vuistdik boek. Een boek over de achtergrond van de 100 geïnterviewden maar vooral ook over hun zoektocht naar de eigen identiteit.

  • Bevroren goud Bekijk details

    7 april 2021

    Rechercheur Olivia Rönning is net terug van een heerlijke vakantie met haar vriend Lukas  als ze voor een cold case naar het gebergte van Arjeplog in het noorden van Zweden wordt gestuurd. Er is daar het lijk van een man gevonden. Het heeft ooit diep onder de sneeuw gelegen, door opwarming is het nu naar de oppervlakte gekomen. Het vermoeden is dat het Fredrik Kalma betreft. Die verdween in 1999, er werd uitgebreid maar tevergeefs naar hem gezocht.

  • Kusje erop Bekijk details

    31 maart 2021

    “Bitter in de mond maakt het hart gezond, van op hoge hakken lopen wordt je incontinent, dik zijn is je eigen schuld, het weer is een voorspeller van pijnlijke gewrichten en walnoten zijn goed voor je hersenen”. De auteurs van ‘Kusje erop’ zijn op zoek gegaan naar de waarheid achter deze en 65 andere gezondheidsmythes. Elferink als gezondheidsjournalist en Verhoeff als huisarts.

  • Het lichtschip Bekijk details

    24 maart 2021

    Lammert is in de jaren zeventig van de vorige eeuw kok op het lichtschip de Texel* dat voor de kust bij Den Helder ligt. Vier weken op, twee weken af. Lammert is als het lichtschip zelf een baken in de keuken. Hij kookt lekker, is onberispelijk en bedient de bemanning op volgorde van dienstjaren. Het is de vaste regelmaat van de maaltijden die het saaie leven aan boord dragelijk maken. De bemanning is verantwoordelijk voor het lichtbaken, de misthoorn, noteert alle langsvarende schepen en doet metingen...

  • De kaasfabriek Bekijk details

    17 maart 2021

    Simone van der Vlugt viert haar vijfentwintigjarig schrijverschap met de roman ‘De kaasfabriek’. Niet een thriller maar een historische roman die eind negentiende en begin twintigste eeuw speelt. Wel een roman met een geheim, eigenlijk wel meer geheimen. In die zin valt er voor de lezer dus wel wat te gissen en te speuren.

  • Het huis van mijn moeder : een Egyptisch-Nederlandse familiegeschiedenis Bekijk details

    10 maart 2021

    Maria Farag, telg uit een Egyptische koptische familie, groeit op in Nederland. Haar moeder Elham is in de jaren zestig als negentienjarige samen met haar zusje naar Nederland gekomen. Een oudere broer is hier dan al. Elham gaat aan het werk bij de Wereldomroep. Haar uitstekende kennis van het Engels en het Arabisch heeft haar de baan bezorgd. Hoewel Elham plannen had naar Canada door te reizen is het daar nooit van gekomen. Ze trouwt, krijgt kinderen, doet een doctoraal studie, werkt, kortom, ze...

  • Het geheim van het Nachtegaalbos Bekijk details

    3 maart 2021

    Soms kom je een boek tegen waarvan je denkt dat veel mensen het zouden moeten lezen. Niet een nieuw boek, uitgekomen in 2017, niet een actueel boek, ook niet een roman maar een kinderboek. Een debuut, ook nog eens. Maar zo prachtig, je blijft lezen!

Paginanavigatie