Boek van de Week

Wekelijks een nieuw boek uit de collectie van de Bibliotheek Salland

Gelezen en gerecenseerd door Barbra Arrindell > het hele archief? ga naar boekvandeweek.blogspot.com

Resultaat 101 - 109 (van 109)

 • Kwaad bloed Bekijk details

  24 februari 2021

  Cormoran Strike is op bezoek bij zijn pleegouders, tevens oom en tante, in Cornwall. Hij is daar omdat zijn tante Joan ernstig ziek is, mogelijk zelfs terminaal. Samen met zijn zus Lucy staat hij haar bij in de lange reeks van chemokuren en andere behandelingen. Als hij met zijn jeugdvriend een biertje drink in de plaatselijke pub wordt hij benaderd door de veertigjarige Anna. Zij vraagt Strike, nadat ze zich flink moed in gedronken heeft, of hij nog eens naar de verdwijningszaak van haar moeder...

 • Meisje zonder leugens Bekijk details

  17 februari 2021

  Cyrus Haven is als forensisch psycholoog toegevoegd aan de politie. Hij onderzoekt plaatsen delict maar heeft ondertussen ook contact met een tiener die zeven jaar geleden onder raadselachtige omstandigheden is gevonden.  Het meisje, Evie, is door een hulpagente in een schuilplaats in een Noord Londens huis ontdekt. Ze  verschuilde zich daar voor de mensen die naar haar op zoek waren, alleen zij weet wat ze haar hebben misdaan.

 • De 3 bestaat niet: een wandeling Bekijk details

  10 februari 2021

  Sinds Corona in het land is en we ook nog eens in een strenge lockdown zitten wordt er meer dan ooit gewandeld. Iedereen die een frisse neus wil zoekt de bossen, een park of een ander natuurgebied op. Wandelen is heerlijk om te doen, lezen over wandelen is ook erg aantrekkelijk. Aan de hand van een schrijver door een natuurgebied gaan, op een regenachtige dag is het een mooi alternatief voor het fysieke buitenzijn.

 • Brave honden halen de Zuidpool niet Bekijk details

  3 februari 2021

  Tassen is een bovenmaatse schoothond. Zwart met een witte vlek op de neus, die vlek hoort daar niet te zitten. Daarom is hij onverkoopbaar, alle kopers kiezen een andere pup uit het nest waarin hij geboren is. Zelfs als het volgende nest aan verkoop toe is, blijft hij achter. Tot de Majoor komt. De Majoor ziet de grote pup, vraagt wat er mis met hem is, hoort van de vlek, biedt de halve prijs, cash, en Tassen is van hem.

 • E-book Een web van leugens Bekijk details

  27 januari 2021

  Oud inspecteur John Rebus van de politie in Edinburgh is al jaren met pensioen. Toch wordt hij nog wel eens ingezet bij een cold case en verder houdt zijn oud collega Siobhan Clarke hem over het algemeen goed op de hoogte van lopende zaken. Ze mag graag met hem sparren. Als vier schooljongens op een landgoed een autowrak vinden met daarin de overblijfselen van een mens, wordt er een speciaal team opgezet. Het gaat namelijk om een vermiste man, al meer dan veertien jaar van de radar.

 • Het meisje in de witte kimono Bekijk details

  20 januari 2021

  De vader van Tori Kovač  is ernstig ziek. Als oud-marineman mag hij gebruik maken van een militair ziekenhuis. Tori wijkt daar niet van zijn zijde. Haar moeder is al lang geleden overleden, als enig kind staat ze er alleen voor.  Haar vader heeft haar altijd verteld dat hij voor hij haar moeder leerde kennen een andere grote liefde had. Maar verder noemde hij er niet veel over.  Na een kort ziekbed overlijdt hij, zonder Tori precies te vertellen wat er in zijn diensttijd is gebeurd.

 • E-book: De kluizenaar Bekijk details

  13 januari 2021

  Een man wordt dood aangetroffen in zijn eigen huis. Al maandenlang geleden overleden, doodsoorzaak onduidelijk. Voor de televisie zat hij, in de gids de programma’s aangekruist die hij wilde gaan kijken. William Wisting, inspecteur van politie in Noorwegen,  wordt op de zaak gezet. De man, Viggo Hansen,  woonde notabene bij hem in de straat.Tot zijn schande moet hij bekennen dat hij hem niet gemist heeft. Een dag later wordt een tweede dode gevonden, op een boerderij waar kerstbomen verkocht worden...

 • E-book: Mijn vader is een vliegtuig Bekijk details

  6 januari 2021

  Door de lockdown zijn de bibliotheken alleen nog open als afhaalpunt voor reserveringen. Wat heerlijk dat je dan gebruik kunt maken van e-books. Daarom deze week een e-book in Boek van de Week. Met je bibliotheekabonnement kun je daarvoor inloggen bij onlinebibliotheek.nl. Klik hier om alvast een kijkje te nemen.

 • De moordclub (op donderdag) Bekijk details

  30 december 2020

  Vier bewoners van Coopers Chase, een luxueuze oudeknarrenhof op het platteland van Kent, vormen met elkaar een moordclub. Eens per week komen ze (op donderdag) bij elkaar. Dat is namelijk de enige dag dat ze ongestoord in de recreatieruimte terecht kunnen. Ze krijgen oude dossiers van Penny die vroeger bij de politie werkte. Helaas is Penny nu ernstig ziek en kan ze niet meer mee doen. Maar Elizabeth, aanvoerder van de club met connecties over het hele land die haar van informatie kunnen voorzien,...

Paginanavigatie